نی‌ نی سایت

کیا از گرونی کم غذا درست میکنن؟ (خلاصه تجربه ها از نی نی سایت)

این روزها با گرونی سرسام آور مواد غذایی، خیلی از خانواده‌ها دنبال راهکارهایی هستن تا با کمترین هزینه، غذاهای خوشمزه و سیر کننده درست کنن. توی این پست، خلاصه‌ای از تجربه‌های کاربران نی نی سایت رو جمع‌آوری کردیم تا شاید بتونیم به شما هم ایده‌هایی بدیم.

این لیست شامل 16 مورد از رایج‌ترین و کاربردی‌ترین ترفندها و غذاهایی هست که مادران در نی نی سایت به اشتراک گذاشتن:

  • ✳️

    عدسی به توان هزار:

    عدسی رو با سیب زمینی، هویج و کمی بلغور پخته و با نون سنگک نوش جان کنید. خیلی مقوی و ارزونه.
  • ✳️

    کشک بادمجون اقتصادی:

    بادمجون کبابی رو با کشک ساییده و پیاز داغ و نعناع داغ ترکیب کنید. گردو رو هم حذف کنید تا ارزون‌تر بشه.
  • ✳️

    کتلت سیب زمینی نجات بخش:

    سیب زمینی آب پز شده رو رنده کنید، کمی پیاز و تخم مرغ بزنید و سرخ کنید. با نون و گوجه خیار یه غذای کامل میشه.
  • عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • ✳️

    آش رشته کم هزینه:

    حبوبات رو کم کنید و به جاش رشته آش بیشتری بریزید. سبزی آش هم میتونید خودتون بکارید.
  • ✳️

    املت شاهانه:

    املت رو با گوجه، پیاز، قارچ و فلفل دلمه‌ای درست کنید. میتونید از سوسیس یا کالباس هم یه مقدار کم استفاده کنید.
  • ✳️

    خوراک لوبیا چیتی:

    لوبیا چیتی رو با پیاز و رب و ادویه بپزید. میتونید یه سیب زمینی هم توش رنده کنید تا لعاب دار بشه.
  • ✳️

    ماکارونی گیاهی:

    ماکارونی رو با سویا یا قارچ و سس گوجه درست کنید. گوشت رو حذف کنید تا هزینه‌اش کمتر بشه.
  • ✳️

    کوکو سبزی متفاوت:

    به کوکو سبزی کمی سیب زمینی رنده شده یا هویج رنده شده اضافه کنید تا حجمش بیشتر بشه.
  • ✳️

    خورشت قیمه اقتصادی:

    گوشت قیمه رو خیلی کم کنید و به جاش لپه و سیب زمینی بیشتری بریزید. میتونید از سویا هم استفاده کنید.
  • ✳️

    خورشت بادمجان رژیمی:

    بادمجون رو سرخ نکنید و به صورت آبپز یا بخارپز توی خورشت استفاده کنید.
  • ✳️

    آبگوشت بدون گوشت:

    یه آبگوشت خوشمزه با حبوبات و سیب زمینی و ادویه درست کنید. میتونید استخوان قلم هم اضافه کنید.
  • ✳️

    اشکنه سنتی:

    اشکنه پیاز داغ و شنبلیله و تخم مرغه. یه غذای ساده و سریع و ارزون.
  • ✳️

    دال عدس خوشمزه:

    عدس قرمز رو با پیاز و ادویه و رب گوجه بپزید. خیلی مقویه و سریع آماده میشه.
  • ✳️

    کوکو کدو سبز:

    کدو سبز رنده شده رو با تخم مرغ و آرد و ادویه مخلوط کنید و سرخ کنید.
  • ✳️

    سوپ جو:

    سوپ جو رو با هویج و پیاز و جعفری درست کنید. میتونید از مرغ یا استخوان مرغ هم استفاده کنید.
  • ✳️

    کوفته تبریزی گیاهی:

    کوفته تبریزی رو با لپه و برنج و سبزیجات درست کنید و گوشت رو حذف کنید.

امیدواریم این ایده‌ها بهتون کمک کنه تا بتونید غذاهای خوشمزه و اقتصادی برای خانواده‌تون درست کنید.

فراموش نکنید که خلاقیت توی آشپزی خیلی مهمه. با تغییرات کوچیک توی مواد اولیه و دستور پخت، میتونید غذاهای متنوع و خوشمزه‌ای با هزینه کم درست کنید.

همیشه سالم و شاد باشید!






کیا از گرونی کم غذا درست میکنن؟ (خلاصه تجربه های نی نی سایت)

کیا از گرونی کم غذا درست میکنن؟ (خلاصه تجربه های نی نی سایت)

1. عدسی اقتصادی

خیلی ها تو نی نی سایت گفتن که عدسی یه غذای خیلی مقرون به صرفه است. با یه مقدار کم عدس میشه یه قابلمه بزرگ غذا درست کرد. میتونید با نون خورد و کلی ویتامین داره!بعضی ها میگفتن یکم سیب زمینی هم توش رنده کنین لعاب دار میشه و خوشمزه تر. عدس رو خوب بپزید تا هضمش راحت تر باشه. یه کم پیاز داغ و ادویه هم یادتون نره. یه قاشق رب هم رنگ و لعاب میده. میشه با سرکه یا آبلیمو خورد.

2. آش رشته کم هزینه

آش رشته هم با حبوبات ارزون قیمتی مثل نخود و لوبیا و عدس درست میشه. رشته آش هم قیمتش مناسبه. سبزی آش رو هم میتونید خودتون بکارید یا ارزون تر بگیرید. برای کشک هم میتونید از کشک خشک استفاده کنید و خودتون خیس کنید. نعنا داغ و پیاز داغ هم طعمش رو عالی میکنه. مراقب باشید آش ته نگیره!با یه کم پیاز داغ اضافه میشه یه آش رشته مجلسی هم درست کرد.

3. کوکو سیب زمینی با کمترین مواد

سیب زمینی ارزونه و باهاش میشه کوکو سیب زمینی درست کرد. فقط کافیه سیب زمینی رو رنده کنید و با یه تخم مرغ و یه کم آرد و ادویه مخلوط کنید. میتونید توش سبزی معطر هم بریزید. بعضی ها یه کم پیازچه هم اضافه میکنن. با نون و گوجه خیار خیلی میچسبه!میتونید با سس قرمز هم میل کنید. مراقب باشید نسوزه!

4. خوراک لوبیا با تغییرات

لوبیا چیتی هم ارزونه و باهاش میشه خوراک لوبیا درست کرد. میتونید بهش یه کم سیب زمینی و هویج هم اضافه کنید. بعضی ها میگن یه کم رب انار هم بزنید خوشمزه میشه. با نون سنگک داغ خیلی خوبه!اگه تند دوست دارید یه کم فلفل هم بزنید. میتونید تو زودپز هم درست کنید تا زودتر آماده بشه. مواظب باشید لوبیاها له نشن.

5. ماکارونی با سویا

به جای گوشت چرخ کرده، از سویا استفاده کنید. خیلی ارزونتره. سویا رو خوب خیس کنید و آبش رو بگیرید تا بوی بدش از بین بره. میتونید سویا رو با پیاز داغ و ادویه تفت بدید. بهش قارچ هم اضافه کنید خوشمزه تر میشه. سس ماکارونی رو هم خودتون درست کنید به صرفه تره. پنیر پیتزا هم میتونید روش بریزید. ماکارونی رو خوب آبکش کنید تا خمیر نشه.

6. کتلت با مواد مختلف

کتلت رو میشه با مواد مختلف درست کرد. مثلاً کتلت عدس، کتلت سیب زمینی، کتلت سویا. میتونید از مخلوط مواد هم استفاده کنید. ادویه های مختلف هم میتونید بهش اضافه کنید. با نون و ترشی خیلی خوبه!میتونید کتلت ها رو کوچیکتر درست کنید تا تعداد بیشتری داشته باشید. موقع سرخ کردن مراقب باشید نسوزه. میتونید داخل فر هم درست کنید تا روغن کمتری مصرف بشه.

7. املت ساده و سریع

املت یکی از سریع ترین و ارزون ترین غذاهاست. فقط کافیه تخم مرغ و گوجه فرنگی رو با هم تفت بدید. میتونید بهش پیاز داغ و فلفل هم اضافه کنید. با نون بربری داغ خیلی میچسبه!میتونید املت رو با سبزیجات هم درست کنید. اگه سیر دوست دارید یه حبه سیر هم رنده کنید توش. مراقب باشید تخم مرغ ها زیاد سفت نشن.

8. آش جو مقوی

جو پرک یا جو پوست کنده هم ارزونه و میشه باهاش آش جو درست کرد. بهش هویج و سبزی آش هم اضافه کنید. میتونید یه کم گوشت چرخ کرده هم توش بریزید. با کشک و نعنا داغ خیلی خوشمزه میشه. برای لعاب دار شدن آش میتونید یه کم آرد بهش اضافه کنید. آش جو رو میشه تو زودپز هم درست کرد. موقع پختن باید مرتب هم بزنید تا ته نگیره.

9. میرزا قاسمی گیلانی

بادمجون کبابی، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ. همه اینا نسبتا ارزونن و باهاشون میشه میرزا قاسمی درست کرد. بادمجون ها رو خوب کبابی کنید تا پوستشون راحت جدا بشه. سیر رو حسابی تفت بدید تا عطرش بلند بشه. میتونید یه کم فلفل هم بهش اضافه کنید. با نون تازه خیلی خوشمزه است. میتونید یه کم گردو هم توش بریزید. اگه میخواید رژیمی باشه تخم مرغ رو جدا بپزید و بعد اضافه کنید.

10. سوپ ساده و سیر کننده

با یه مقدار کم مرغ یا استخوان مرغ میشه یه قابلمه سوپ درست کرد. بهش هویج، سیب زمینی، جو پرک و ورمیشل هم اضافه کنید. میتونید از سبزیجات دیگه مثل جعفری و گشنیز هم استفاده کنید. آبلیمو تازه هم یادتون نره. برای اینکه سوپ لعاب دار بشه میتونید یه کم برنج هم بهش اضافه کنید. اگه سرما خوردید یه کم زنجبیل هم توش بریزید. سوپ رو میشه به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی خورد.

11. خوراک سیب زمینی با ادویه

سیب زمینی رو نگینی خرد کنید و با پیاز داغ و ادویه تفت بدید. میتونید بهش قارچ، فلفل دلمه ای و سوسیس هم اضافه کنید. با نون و ماست خیلی خوبه!میتونید یه کم رب گوجه فرنگی هم بهش اضافه کنید. اگه تند دوست دارید یه کم فلفل قرمز هم بزنید. برای بچه ها میتونید سیب زمینی ها رو پوره کنید. میتونید تو فر هم درست کنید تا سالم تر باشه.

12. دال عدس هندی

عدس قرمز خیلی زود میپزه و باهاش میشه دال عدس درست کرد. بهش پیاز داغ، سیر، زنجبیل، گوجه فرنگی و ادویه های هندی اضافه کنید. با برنج یا نون سرو میشه. میتونید یه کم آبلیمو هم بهش اضافه کنید. برای اینکه دال عدس غلیظ بشه میتونید یه کم آرد نخودچی بهش اضافه کنید. اگه تند دوست دارید یه کم فلفل سبز هم توش خرد کنید. دال عدس یه غذای گیاهی و مقوی هست.

13. کدو پلو

کدو سبز ارزونه و باهاش میشه کدو پلو درست کرد. کدو سبز رو رنده کنید و با پیاز داغ و ادویه تفت بدید. بهش شوید خشک هم اضافه کنید. با ماست و خیار خیلی خوشمزه میشه. میتونید یه کم گوشت چرخ کرده هم توش بریزید. برای اینکه کدو پلو خوش عطر بشه میتونید یه کم دارچین هم بهش اضافه کنید. کدو پلو یه غذای سبک و سالم هست.

14. دمپخت گوجه فرنگی

گوجه فرنگی ارزونه و باهاش میشه دمپخت گوجه درست کرد. گوجه فرنگی ها رو رنده کنید و با پیاز داغ و ادویه تفت بدید. بهش برنج و آب اضافه کنید و بذارید دم بکشه. با ترشی خیلی خوشمزه میشه. میتونید یه کم سیب زمینی هم توش نگینی خرد کنید. برای اینکه دمپخت گوجه خوش رنگ بشه میتونید یه کم رب گوجه فرنگی هم بهش اضافه کنید. دمپخت گوجه یه غذای سریع و ساده هست.

15. ساندویچ تخم مرغ آب پز

تخم مرغ آب پز یکی از ساده ترین و سریعترین غذاهاست. تخم مرغ ها رو آب پز کنید و رنده کنید. بهش سس مایونز، نمک و فلفل اضافه کنید. با خیارشور و گوجه فرنگی سرو کنید. میتونید به جای سس مایونز از ماست چکیده استفاده کنید. برای اینکه ساندویچ تخم مرغ خوشمزه تر بشه میتونید یه کم پیازچه هم بهش اضافه کنید. ساندویچ تخم مرغ یه غذای سبک و مناسب برای ناهار هست.

16. انواع آش ساده

با بهره‌گیری از حبوبات و سبزیجات باقی مونده توی یخچال میتونید انواع آش های ساده رو درست کنید. میتونید از بلغور، جو پرک، عدس، لوبیا و نخود استفاده کنید. بهش پیاز داغ و نعنا داغ اضافه کنید. با کشک سرو کنید. میتونید به آش یه کم رشته هم اضافه کنید. برای طعم بهتر میتونید از قلم گوسفندی هم استفاده کنید. آش یه غذای کامل و مقوی هست.

نمایش بیشتر

‫2 دیدگاه ها

  1. یه روزایی که همه چی گرون شده و دیگه نمیشه مثل سابق خرید کرد، آشپزی کردن یه جورایی تبدیل به هنر میشه 😅 این چند وقت بود که کلی با عدس و سیب زمینی و این حرفا حالت گرفتم والا…

    یه بار رفتم آش رشته درست کنم، نتونستم جلوی خودمو بگیرم رشته رو زیاد ریختم 😂 آشم شد یه چیزی شبیه چسب کاغذ دیواری! دیگه از اون موقع حواسم هست اندازه مواد رو دقیق حساب کنم. بعضی وقتا میخوایم صرفه جویی کنیم ولی بی حساب کتاب مواد میریزیم که آخرش هم غذا خراب میشه هم ضرر میکنیم.

    کدوی سرخ کرده هم کلی تجربه تلخ دارم 😑 دفعه اولی که درست کردم چنان روغنشو زیاد ریختم که کدوها تو روغن شنا میکردن! آشپزخونه رو هم به هم ریختم. حالا دیگه یاد گرفتم با کمترین روغن هم میشه کدوهای عالی سرخ کرد.

    مورد دیگه اینه که بعضیا فکر میکنن حذف گوشت یعنی حذف طعم. اما همون خوراک لوبیای بدون گوشت اگه با پیاز داغ و رب و ادویه خوب درست بشه، آدم یادش میره که اصلا گوشت توش نبوده ! من خودم همون اول کارم یه عالمه گوشت میریختم توی غذا ولی حالا میبینم اصلا لازم نیست اینقدر خرجش کنیم .

    یکی دیگه از چیزایی که بدون توجه انجام میدیم اینه که مازاد مواد رو هدر میدیم. پوست سیب زمینی و پیاز رو میشه تو سوپ ریخت. ته سبزی خوردن ها رو میشه خشک کرد و بعدا تو آش استفاده کرد. اینجوری کمتر دورریز داریم و پول کمتری هم خرج میشه.

  2. عدسی واقعا میتونه یک وعده غذایی کامل باشه اگر درست طبخ بشه. ما تو خانه همیشه شب قبل عدس رو خیس میکنیم تا هم نفخش کم بشه هم سریعتر بپزه. اضافه کردن یه عدد پیاز کامل موقع پخت خیلی به طعمش کمک میکنه.

    برای کشک بادمجون اگه کشک محلی پیدا کنید طعمش خیلی بهتر میشه. من همیشه یه کم زردچوبه و سیر به کشک اضافه میکنم. این طوری هم رنگش زیباتر میشه هم بوی تند کشک کمتر میشه.

    امتحان کردم که تو کوکو سیب زمینی بجای آرد از نخودچی پودر شده استفاده کنم. نتیجه جالبی داشت و کوکو تردتر شد. نکته دیگه این که اگه سیب زمینی رو آبکش نکنید و فقط آب اضافیش رو بگیرید بافت بهتری پیدا میکنه.

    تو درست کردن خوراک لوبیا هم دیدم که اگر لوبیا رو با آب سرد شروع به پخت کنید و اجازه بدید کمکم گرم بشه پوستش نمیترکه. اگه دیروز لوبیا پختید و امروز دوباره میخواید گرمش کنید، یه کم آب بهش اضافه کنید تا خشک نشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا